Ad Marketum

Pazarlama Bloggerları Sosyal Ağı

özgü güder

Toys R Us'a bugünlerde dikkat ediyor musunuz?

Ürün çeşitliliğindeki daralma, ürün kalitesindeki geriye gidişi, lisanslı dolayısıyla çok satan ürünlerdeki azalma, bunlarla birlikte tüketici yaş grubunun küçülmesi-eskisinden çok daha az ürün 8 yaş üzeri sanki artık-, "düşük fiyat "konumunun iyice öne çıkarılması en çok gözüme çarpan şeyler Toy's R Us'ta.. Pazarlamacı olarak çok dikkatimi çekiyor. Bir oyuncaksever olarak üzüyor, bir anne olarak artık seçeneklerimizden birisi bile değil maalesef. Eğer bu değişimler tamamen yeni bir konumun geçiş dönemi değilse, algı yönetiminde-en azından-çok acil önlem almalı pazarlama departmanı.

Share Twitter

Reply to This

Replies to This Discussion

Gitgide yerel bir zincir mi olacak sizce Toys R Us?

"Dünyanın en iyi yerel bankası" HSBC bile yerel olurken uluslararası kimliğinden ve hizmet kalitesinden ödün vermedi.

Toys R Us yerel olacağım derken "fiyat" endişesi ile kalitesizleşiyor gibi gözüküyor.Hoş, bunun için yerel olmasına da gerek yok aslında.Dünyanın en büyük "Herşey Bir Milyon"cusu da olabilir.

Sanırım Toys R Us pazardaki konumlandırmasında bir strateji hatası içine düşmüş durumda.
Nedense insan, Toys R Us denince, her yerde bulamayacağı, özgün, yurtdışı orijinli ürünler arıyor sanki.

Ancak ben bunu temelde yapılan işe olan özensizlik olduğunu düşünüyorum.Kurumun web sitesi bile bas bas bağırıyor, "Ben Toys "R" Us'a yakışmıyorum diye.

Reply to This

RSS

Badge

Loading…

© 2010   Created by Özgür Emre Öztürk on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Privacy  |  Terms of Service